Exam Information
The JCQ (Joint Council for Qualifications) announced Wednesday 26th June as National Contingency Day for GCSE examinations. Should any national or local disruption arise during the Summer 2019 examination series, examinations would be suspended and be rescheduled on this day. Every student in Year 11 must be available up until 26th June. 

Results Day will take place on Thursday 22nd August. If your child in unable to come into school and collect their Statement of Results they must complete a Candidate Permission Form. The forms are available form Mrs Brown the Data & Exams Manager.



Assessment Week

Students in Years 7 to 10 will have the opportunity to sit one Science Assessment and one Geography/History Assessment in the Sports Hall at Newton Aycliffe and the Exam Room on the first floor of the main block at Shildon. Together with subject teachers and members of the school leadership team, our team of invigilation staff will be conducting the sessions just as they would do in formal, external examinations.

During the assessment week, students will also complete assessments in lesson time.

Newton Aycliffe Site

Monday 11th March

Period

Time

Length

Year

Subject

Period 1

08:55 - 09:55

60 minutes

Year 7

Science

Period 2

09:55 - 10:50

55 minutes

Year 8

Science

T4S (Tutor time)

10:50 - 11:30

40 minutes

 

 

Break

11:30 - 11:50

20 minutes

 

 

Period 3

11:50 - 12:45

55 minutes

Year 9

Science

Lunch

12:45 - 13:20

35 minutes

 

 

Period 4

13:20 - 14:15

55 minutes

Year 10

Science

Period 5

14:15 - 15:15

60 minutes

Year 10

Science

 

Tuesday 12th March

Period

Time

Length

Year

Subject

Period 1

08:55 - 09:55

60 minutes

Year 7

Geography

Period 2

09:55 - 10:50

55 minutes

Year 8

History

T4S (Tutor time)

10:50 - 11:30

40 minutes

 

 

Break

11:30 - 11:50

20 minutes

 

 

Period 3

11:50 - 12:45

55 minutes

Year 9

Geography/History Option

Lunch

12:45 - 13:20

35 minutes

 

 

Period 4

13:20 - 14:15

55 minutes

Year 10

Geography/History Option

Period 5

14:15 - 15:15

60 minutes

Year 10

Geography/History Option

 

Shildon Site

Monday 11th March

Period

Time

Length

Year

Subject

Period 1

08:55 - 09:55

60 minutes

Year 7

Science

Period 2

09:55 - 10:50

55 minutes

Year 8

Science

T4S (Tutor time)

10:50 - 11:30

40 minutes

 

 

Break

11:30 - 11:50

20 minutes

 

 

Period 3

11:50 - 12:45

55 minutes

Year 9

Science

 

Tuesday 12th March

Period

Time

Length

Year

Subject

Period 1

08:55 - 09:55

60 minutes

Year 7

Geography

Period 2

09:55 - 10:50

55 minutes

Year 8

History

T4S (Tutor time)

10:50 - 11:30

40 minutes

 

 

Break

11:30 - 11:50

20 minutes

 

 

Period 3

11:50 - 12:45

55 minutes

Year 9

Geography/History Option

 

More Information on Exams can be found by clicking the links in the sidebar.